Τράπεζα Αγάπης

Αγαπητοί μας αδελφοί

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας αφουγκραζόμενη τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας προχωρά, με απόφαση που έλαβε στις 10 Νοεμβρίου 2011, στην ίδρυση Τράπεζας Αγάπης και τη παροχή συσσιτίου σε καθημερινή βάση από τις αρχές του Νέου έτους με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κωνσταντίνου.

 

Η  Εκκλησία μας, από τους πρώτους κιόλας αιώνες, είχε ως πρώτο της μέλημα τη φροντίδα κάθε αναξιοπαθούντος με φωτεινό παράδειγμα την ίδρυση της περίφημης «Βασιλειάδας» από το Μέγα Βασίλειο το 368μ.χ. Χήρες, φτωχοί, ανάπηροι, ορφανά ετύγχαναν τη φροντίδα της Εκκλησίας από τότε μέχρι και σήμερα.

 

Το φιλόπτωχο ταμείο μας κάνοντας πράξη του Ευαγγελικούς λόγους, από το 1928 ήδη, φρόντιζε να συνεισφέρει το ανθρωπίνως δυνατό για να ανακουφίσει όλους όσοι ζητούσαν βοήθεια. Η παροχή συσσιτίου εν μέσω της κατοχής και με τα πενιχρά μέσα που διέθετε πάντα ο Ναός, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και με μόνη τη συνδρομή των ενοριτών μας, αποτελεί για εμάς σήμερα τον οδηγό.

 

Η ολοένα και αυξανόμενη οικονομική κρίση και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εκείνων που ζητούν βοήθεια, μας οδήγησε να λάβουμε μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Καθημερινά κτυπούν την πόρτα της Εκκλησίας για βοήθεια κάθε είδους μία πληθώρα ανθρώπων. Άστεγοι, άποροι, άτομα εξαρτημένα από ουσίες, μοναχικοί συνάνθρωποί μας, γέροντες εγκαταλελειμμένοι, ασθενείς, άνεργοι, διαζευγμένες ή χήρες με παιδιά, σε αριθμούς που δεν μπορείτε να διανοηθείτε, κάθε μέρα όλο και νέες περιπτώσεις που ζητούν την βοήθεια της Μάνας Εκκλησίας για να βρουν μια λύση στο όποιο πρόβλημά τους.

 

 

Μέχρι τώρα προσπαθούσαμε με τη παροχή οικονομικής, φαρμακευτικής αλλά και άλλης βοήθειας να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό όμως πια δεν είναι αρκετό. Μας τρομάζει ο αριθμός εκείνων που τελικά θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο συσσίτιο αφού η Εκκλησία μας δεν διαθέτει κανένα επιπλέον έσοδο παρά μόνο τις συνδρομές των επίσης δοκιμαζομένων ενοριτών μας. Αλλά με τη βοήθεια της Προστάτιδός  Παναγίας είμαστε σίγουροι ότι θα ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία.

 

Ετοιμάζουμε ήδη το χώρο για τη παρασκευή του φαγητού και την αποθήκευση των τροφίμων και σύντομα θα έχουμε τη χαρά να τον εγκαινιάσουμε. Μέριμνά μας η παροχή συσσιτίου με σεβασμό, ποιότητα και αξιοπρέπεια.

 

Αδελφοί μας

 

Γνωρίζουμε ότι όλοι τούτες τις ημέρες περνάμε δύσκολα. Κάποιοι όμως έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Η ελάχιστη προσφορά, εθελοντική, υλική ή οικονομική, θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια. Ας βοηθήσουμε να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, κανένα παιδί να μην είναι νηστικό, κανένας ασθενής ή γέροντας χωρίς τα απαραίτητα. Όλοι μαζί σήμερα πρέπει να κάνουμε πράξη τους λόγους του Κυρίου μας «Ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με»

 

Με θερμές ευχαριστίες

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©